UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бігун-ампутант Пісторіус засуджений до шести років в'язниці

Знаменитий легкоатлет отримав остаточний вирок суду за вбивство.

Відбулося фінальне засідання Верховного суду ПАР по справі шестиразового паралімпійського чемпіона Оскара Пісторіуса. Спортсмен без обох ніг визнаний винним в умисному вбивстві своєї подруги Ріви Стенкамп.

Інцидент стався в лютому 2013-го року, коли Пісторіус, як він сам пояснював, помилково прийняв свою подругу за грабіжника і кілька разів вистрілив у двері, за якими стояла дівчина. Сам бігун наполягав, що зробив це помилково, але прокуратура доводила протилежне.

У жовтні минулого року Пісторіус був визнаний винним у ненавмисному вбивстві своєї подруги і отримав п'ять років позбавлення волі, але був випущений з в'язниці під домашній арешт за програмою умовно-дострокового звільнення. У грудні суд задовольнив протест прокурора, після чого слідство тривало.

Остаточний вирок суду - шість років позбавлення волі, а Пісторіус був узятий під варту в залі суду.

Пісторіус спеціалізується на бігу на 400 метрів. Південноафриканець, використовуючи спеціальні протези, незабаром після початку своєї кар'єри зумів домогтися дозволу на виступи серед здорових спортсменів. У підсумку, він прийняв участь в Іграх в Лондоні, де пройшов перший раунд змагань, але у фінал так і не потрапив.