UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Барселона" відпустила молодий талант у "Манчестер Юнайтед"

Чемпіон Європи серед молодіжних збірних Тіаго Алькантара підписав контракт із чемпіоном Англії. Чи зможе новий тренерський штаб МЮ продемонструвати своє вміння працювати з молоддю і зростити чергову мегазірку?

Півзахисник "Барселони", який у складі молодіжної збірної Іспанії завоював золото чемпіонату Європи, прийняв пропозицію "Манчестер Юнайтед" і підписав контракт із клубом, повідомляє ESPN.

Трансфер 22-річного футболіста оцінюється у 18 мільйонів євро, а зарплата молодої іспанської зірки складе близько 7,2 мільйона на рік. Нагадаємо, що Тіаго Алькантара - син бразильського півзахисника Мазінью - чемпіона світу-1994.

"Червоні дияволи" були зацікавлені в послугах іспанця бразильського походження ще в кінці минулого сезону. Однак тоді сума відступних в його "барселонівському" контракті становила значні 90 мільйонів. Тим більше, що купувати "кота в мішку" англійці зовсім не хотіли. Адже в такому віці будь-який футболіст може зламатися, потрапивши в нові умови. Однак Алькантара чудово проявив себе на молодіжному Євро, ставши одним із ковалів перемоги іспанців у фіналі над Італією.

Сприяв переходу Алькантари в МЮ ще й той факт, що відступні за гравця істотно знизилися через відсутність в іспанця солідного досвіду виступів за першу команду в Прімері.

Відзначимо, що за "Манчестер Юнайтед" виступає колега Алькантари з молодіжної збірної Іспанії воротар Давід де Хеа. !zn

Читайте також:

Іспанський молодий талант Іско пішов на підвищення в "Реал"

У "Динамо" готові виконати прохання Блохіна: посилить оборону молодий швейцарець

Півзахисник "Тоттенхема" стане найдорожчим футболістом з Уельсу