UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Барселона" – "Реал": анонс, де дивитися Ель Класіко

Найтитулованіші клуби Іспанії проведуть черговий матч в Ла Лізі.

Сьогодні, 18 грудня, "Барселона" прийматиме "Реал" у перенесеному матчі 10-го туру Прімери.

Поєдинок повинен був відбутися 26 жовтня, проте поліція Барселони повідомила, що не зможе гарантувати безпеку через масові демонстрації на підтримку незалежності Каталонії. Матч був під загрозою повторного перенесення, адже організація "Демократичне цунамі" оголосила, що вже 18 тисяч людей зареєструвалися на сьогоднішню заплановану демонстрацію. Як повідомляла Marca, футболісти іспанських грандів навіть будуть жити в одному готелі "Софія" перед матчем і виїдуть одночасно на гру в супроводі 12-ти охоронних фургонів.

Наразі "Барселона" і "Реал" знаходяться на вершині турнірної таблиці чемпіонату Іспанії, маючи в активі по 35 очок. Каталонський клуб випереджає "вершкових" лише за додатковими показниками. Іспанські гранди не надто вражають результатами в цьому сезоні. В "Барселони" в пасиві вже є три поразки при 20-ти пропущених м'ячах. В "Реала" всього один програш, але п'ять нічийних результатів. Першу сходинку рейтингу бомбардирів ділять гравці цих грандів: Ліонель Мессі та Карім Бензема (по 12 влучних пострілів).

Каталонському клубу у цьому матчі не зможе допомогти Усман Дембеле, котрий пошкодив стегно у матчі 5-го туру Ліги Чемпіонів проти "Борусії" Дортмунд та Артур. У "вершкових" справи з кількістю травмованих куди гірші. У цьому матчі їм не допоможуть: Марсело (розтягнення м'яза), Еден Азар (травма щиколотки), Хамес Родрігес (травма коліна) та давно травмований Марко Асенсіо. Під питанням участь у грі Лукаса Васкеса.

У поточному сезоні "Барселона" вдома виграла сім матчів із семи можливих, забивши при цьому 30 голів. В чемпіонаті Іспанії "Реал" останній раз перемагав в Ель Класіко аж 2 квітня 2016-го року. В той же час Зінедін Зідан ще не програвав на "Камп Ноу". Букмекери схиляються до звитяги "Барселони" з коефіцієнтом 1.77. Перемога "Реала" оцінюється в 4.44. Нічийний результат – 4.32.

"Барселона""Реал"

Середа, 18 грудня, Барселона, стадіон "Камп Ноу", 21:00

Арбітр: Алехандро Ернандес

Трансляція: "Футбол 2"

Орієнтовні склади:

"Барселона": тер Штеген, Роберто, Піке, Ленгле, Альба, Бускетс, де Йонг, Ракитич, Мессі, Суарес, Грізманн.

"Реал": Куртуа, Карвахаль, Варан, Рамос, Менді, Кроос, Каземіро, Вальверде, Іско, Родріго, Бензема.

Читайте також: У Запорізькій області викрили наркокартель

Раніше повідомлялося про те, що у "Барселони" буде новий головний тренер в наступному році.

Максим Кучер