UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Барселона" подала до суду на однойменний клуб з Еквадору

Каталонці обурені, що їхні "однофамільці" у Південній Америці майже на сто відсотків використовували елементи клубної емблеми.

"Барселона" у середу подала судовий позов проти комерційного використання її емблеми, повідомляє Le10Sport.

Чемпіони Іспанії вказують на те, що логотип однойменного клубу з еквадорського міста Гуаякіль схожий з їхнім власним. Гуаякільська "Барселона" була заснована в 1925 році вихідцями з Іспанії. 14 разів клуб вигравав першість Еквадору, що є національним рекордом. Також на їхньому рахунку дві перемоги у Кубку Лібертадорес - в 1990 і 1998 році.

Примітно, що на південноамериканському континенті у чемпіонатах декількох країн існує декілька "однофамільців" провідних клубів Європи.

Зокрема, у вищому дивізіоні чемпіонату Чилі виступає "Рейнджерс" з міста Талька, який був заснований шотландцем, вболівальником клубу з Глазго. Також у чилійській першості грає брат-близнюк англійського "Евертона" - його початок на берегах Тихого океану було покладено моряками з Ліверпуля.

В Аргентині є ще один послідовник родоначальників футболу - цього разу лондонського "Арсеналу". Аргентинський брат "канонірів" представляє передмістя столиці Авальянеду. У чемпіонаті Перу виступає "спадкоємець" мадридського "Реала" - "Реал Гарсіласо": його емблема у цілому схожа з "Королівським клубом", але все ж відрізняється від "старшого брата" кольором.

Та й взагалі, жоден із вищеперелічених клубів не став повністю копіювати клубні символи європейських грандів, обмежившись принципом "за мотивами". !zn

Читайте також:

Колишній тренер "Ворскли" подав до Європейського суду на свою команду

Призабутий в Європі "Зубастик" Роналдінью здобув трофей у Південній Америці