UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аргентина у неймовірному матчі в серії пенальті обіграла Нідерланди у 1/4 фіналу ЧС-2022

Команди показали фантастичний футбол.

У п'ятницю, 9 жовтня, у рамках 1/4 фіналу чемпіонату світу-2022 з футболу у Катарі зустрічалися збірні Нідерландів та Аргентини.

Основний час матчу пройшов у рівній боротьбі, а аргентинці були за крок від перемоги у ці 90 хвилин, забивши двічі – у першому таймі Моліна скористався шикарним пасом Мессі та відкрив рахунок у матчі, а у другому таймі сам Мессі точно реалізував пенальті.

Аргентинці відчували себе комфортно, а нідерландці пішли на штурм і зуміли перевести матч у додатковий час, а героєм став Вегхорст – спочатку нападник "Бешикташа" головою відіграв один м'яч, а вже на десятій доданій хвилині після незвичайного розіграшу штрафного і зрівняв результат.

В овертаймі команда голів не забивали, а в серії пенальті путівку до наступного раунду плей-офф вибороли аргентинці – 4:3.

Нідерланди – Аргентина – 2:2 (пенальті - 3-4)

Голи: Вегхорст, 83, 90+11 – Моліна, 35, Мессі, 73 (з пенальті)

Нідерланди: Нопперт, Тімбер, ван Дейк, Аке, Думфріс, Блінд (Л. де Йонг, 64), де Рон (Копмайнерс, 46), Ф. де Йонг, Гакпо (Ланг, 113), Депай (Вегхорст, 78), Бергвейн (Бергейс, 46)

Аргентина: Мартінес, Моліна (Монтель, 106), Ромеро (Песселья, 78), Отаменді, Лісандро Мартінес (Ді Марія, 112), Акунья (Тальяфіко, 78), Де Пауль (Паредес, 67), Фернандес, Мак Аллістер, Х.Альварес (Лаутаро Мартінес, 78), Мессі

Попередження: Тімбер, Вегхорст, Депай, Бергейс, Ван Дейк, Монтель, Акунья, Ромеро, Мартінес, Паредес, Мессі, Отаменди, Песселья.

Таким чином, Аргентина вийшла у півфінал турніру та зіграє проти команди Хорватії.

В інших чвертьфіналах зіграють пари Марокко – Португалія та Англія – Франція.

Читайте також: Хорватія у серії пенальті пройшла Бразилію у чвертьфіналі ЧС-2022

Раніше повідомлялося про те, що на ЧС-2022 воротар збірної Марокко повторив рекорд Шовковського.