UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аргентина розгромила Хорватію та пробилася до фіналу ЧС-2022

Команди визначили першого фіналіста Мундіалю.

У вівторок, 13 грудня, на стадіоні "Лусаїл Айконік" у Катарі відбувся перший півфінал чемпіонату світу-2022 з футболу, у якому зіграли збірні Аргентини та Хорватії.

Команди провели абсолютно рівний перший тайм, не атакуючи великими силами та граючи у розміреному темпі.

Проте аргентинцям вдалося використати свої нечисленні шанси – спочатку Альварес скористався провалом захисту хорватів і заробив пенальті, який точно реалізував Мессі, а за п'ять хвилин нападник "Манчестер Сіті" протягнув м'яч із центру поля, увірвався до штрафного майданчика і пробив хорватського кіпера.

У другому таймі аргентинці очікувано віддали м'яч хорватам і почали грати по рахунку, небезпечно контратакуючи. В одній із таких контратак Мессі двічі накрутив Гвардіола, увійшов до штрафного майданчика та віддав на Альвареса, який легко оформив дубль.

Аргентина – Хорватія – 3:0

Голи: Мессі, 34 (з пенальті), Альварес, 39, 70.

Аргентина: Е. Мартінес, Тальяфіко, Отаменді, Ромеро, Моліна (Фойт, 87), Мак Аллістер (Корреа, 87), Фернандес, Паредес (Лісандро Мартінес, 62), Де Пауль (Паласіос, 74), Альварес (Дібала, 74), Мессі.

Хорватія: Лівакович, Соса (Оршич, 46), Гвардіол, Ловрен, Юранович, Модрич (Маєр, 81), Брозович (Петкович, 50), Ковачич, Перішич, Крамарич (Лівая, 72), Пашалич (Влашич, 46).

Попередження: Лівакович, Ковачич.

Таким чином Аргентина вийшла до фіналу турніру, а Хорватія зіграє в поєдинку за третє місце. У другому півфіналі зустрінуться збірні Франції та Марокко.

Читайте також: Франція – Марокко 2:0: ключові моменти та відео голів півфінального матчу ЧС-2022

Раніше повідомлялося про те, що Кріштіану Роналду розплакався після вильоту Португалії із ЧС-2022.