UA / RU
Підтримати ZN.ua

Андрій Шевченко буде єдиним кандидатом на виборах президента УАФ – ЗМІ

Легенда українського футболу не матиме конкурентів.

Колишній нападник та головний тренер збірної України Андрій Шевченко буде єдиним кандидатом на посаду нового президента Української асоціації футболу (УАФ), повідомляє журналіст Ігор Бурбас.

За інформацією джерела, 14 грудня надійшла 18 заява постійних колективних членів з висуванням Шевченка на посаду голови УАФ.

Зазначається, що УПЛ утрималася від подання заяви. Також залишається ще 8 постійних колективних членів, які досі не висунули свого кандидата.

За правилами, для реєстрації особи у якості кандидата потрібно 9 висувань. Таким чином, жоден інший кандидат уже не зможе бути зареєстрованим.

Засідання позачергового Конгресу, на якому відбудуться вибори нового президента організації, відбудеться 25 січня.

Андрій Шевченко завершив ігрову кар'єру у 2012 році, після чого встиг попрацювати асистентом та головним тренером збірної України, а також наставником італійського клубу "Дженоа".

Нагадаємо, чинний президент УАФ Андрій Павелко перебуває під слідством. Він та генсек УАФ Юрій Записоцький є фігурантами справи про корупцію, пов'язану з виготовленням штучної трави для футбольних полів. Минулого літа обох фігурантів було відправлено до СІЗО.

Читайте також: Андрій Шевченко увійшов до двадцятки найкращих футболістів 2000-х за версією FourFourTwo

Раніше повідомлялося, що УЄФА підбіркою класних голів привітав Андрія Шевченка з 47-річчям.