UA / RU
Підтримати ZN.ua

Анчелотті змінив Саррі на посаді головного тренера "Наполі"

Італійський фахівець повернувся на батьківщину.

"Наполі" призначив Карло Анчелотті головним тренером, повідомляє офіційний сайт клубу. Угода з фахівцем розрахована на три сезони. За інформацією італійських ЗМІ, тренер буде отримувати 6,5 мільйонів євро в рік. За півтори години до призначення Карло президент "Наполі" Ауреліо Де Лаурентіс повідомив про звільнення з займаної посади Мауріціо Саррі.

Останнім місцем роботи Анчелотті була німецька "Баварія", з якої його звільнили у вересні минулого року. До кінця сезону фахівець не приймав запрошення на роботу, оскільки контракт з мюнхенцями діяв до літа і по ньому він отримував залишок зарплати.

Мауріціо Саррі прийшов в "Наполі" влітку 2015 року з "Емполі". Під його керівництвом "неаполітанці" двічі фінішували другими в чемпіонаті Італії (сезон-2015/16 і 2017/18). У сезоні-2016/17 "Наполі" фінішував третім в Італії.

Тепер за повідомленнями ЗМІ Саррі може очолить пітерський "Зеніт", який за підсумками сезону покинув Роберто Манчіні або змінити Антоніо Конте на посту наставника лондонського "Челсі".

Зазначимо, що в минулому сезоні донецький "Шахтар" за підсумками групового раунду Ліги чемпіонів зумів вибити "Наполі" з турніру, а італійці опустилися в Лігу Європи, де вилетіли від "Лейпцига".

Раніше стало відомо про те, що "Арсенал" оголосив про призначення Емері головним тренером команди.