UA / RU
Підтримати ZN.ua

Африканські країни попросили МОК дозволити росіянам виступати з прапором та гімном

Остаточне рішення ще не ухвалено.

Президент Міжнародного олімпійського комітету ( МОК ) Томас Бах повідомив про те, що африканські країни просили дозволити росіянам та білорусам виступати з національними прапорами та гімнами.

"Під час форуму атлетів МОК, на якому були присутні близько 400 спортсменів зі 180 країн, де ми отримали заклик, особливо від африканських країн, які попросили розглянути питання про скасування обмежень і дуже суворих умов, прийнятих щодо окремих нейтральних спортсменів з російськими та білоруськими паспортами. Вони попросили дати можливість виступати з національними прапорами, гімнами та іншими символами національної ідентифікації", – сказав Бах.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет цього року дозволив повертати у світовий спорт атлетів із РФ та Білорусі у нейтральному статусі в індивідуальних змаганнях. При цьому в командних видах спорту заборона залишилася в силі.

12 жовтня МОК усунув Олімпійський комітет Росії через визнання "олімпійських рад" на тимчасово окупованій території України.

Читайте також: МОК залишив Бубку на керівній посаді та виключив із комісій чотирьох росіян

Раніше повідомлялося про те, що країни Північної Європи закликали МОК не допускати росіян та білорусів на Олімпіаду-2024.