UA / RU
Підтримати ZN.ua

23-й тур Прем'єр-ліги став рекордним за кількістю забитих голів

"Динамо" і "Шахтар", а також "Металіст" з "Волинню" зробили 23-й тур чемпіонату України самим багатим на голи.

23-му турі чемпіонату Прем'єр-ліги був побитий рекорд сезону за результативністю: в 7 поєдинках було забито 32 голи. Середній показник у нинішньому турі склав понад 4,5 м'яча за гру.

Попереднє досягнення було встановлено на початку першості - в 6-му турі. Тоді команди 27 разів засмучували воротарів.

Нагадаємо, що найбільший внесок у загальну результативність туру внесли "Шахтар" і "Говерла" (3:7), донецький "Металург" і "Динамо" (0:6), а також "Металіст" і "Волинь" зіграли внічию 3:3. Ще чотири голи було забито у протистоянні "Ворскли" та "Олімпіка". Примітно, що жоден матч не завершився мінімальною перемогою або нульовою нічиєю.

Найбільш результативною командою Прем'єр-ліги залишається "Шахтар" - на рахунку донеччан 65 голів в 23 іграх. Трохи менше у "Динамо" - 61, однак при цьому кияни пропустили 10 м'ячів в свої ворота і випереджають опонента за різницею забитих і пропущених. Всього голів менше - 15 - в активі одеського "Чорноморця".

Читайте також: Кварцяний хоче, щоб "Волинь" грала з усіма так, як проти "Шахтаря"

Завдяки двом голам у поєдинку "Металіст" - "Волинь" 11 травня Ерік Бікфалві з Волині наздогнав динамівців у бомбардирських перегонах. На рахунку румунського півзахисника - 14 голів. Стільки ж - на рахунку Артема Кравця та Андрія Ярмоленка.