UA / RU
Підтримати ZN.ua

Їм співали соловейки

Ніщо не єднає родину так, як злагоджений спів. Недаремно ним супроводжувалися всі свята у давнину. На цьому тижні християни відзначали день святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії...

Автор: Аліна Бажал

Ніщо не єднає родину так, як злагоджений спів. Недаремно ним супроводжувалися всі свята у давнину. На цьому тижні християни відзначали день святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії. День, у який згадуєш про головні цінності. Саме до цієї дати клуби «Співуча родина» та шанувальників романсу традиційно приурочують відкриття чергового сезону. Чудовими піснями віншу­вали дві події: вручення премії «За прагнення до милосердя» та ювілейну програму музиканта, режисера, автора і ведучого радіопрограм Вадима Колоска.

Заключна пісня об’єднала всіх учасників концерту
День народження Вадима Колоска недаремно припав саме на згадане свято. Любов до людей (особливо дітей) і музики, віра в талант, надія на утвердження добра — цінності, які ювіляр ніколи не зраджував. Незмінний концертмейстер дитячого вокального ансамблю «Київські соловейки», із яким дістався аж далекої Японії, ведучий численних радіопрограм на Українському радіо, чудовий музикант і педагог… Діти 90-х, діти 2000-х, і навіть та внутрішня дитина, що залишається в нас, коли дорослішаємо, незмінно люблять Вадима Івановича і якось знають, що він — друг, він — свій. Мабуть, ніколи діти не сприймали його як зовсім дорослого — себто когось відстороненого і зверхнього. Неможливо уявити, щоб Вадим Колосок читав нотації або сварився. Те в ньому, що справді виховує оточуючих, — незмінна природна доброта, щирість і захопленість своєю справою. Поряд із ним завжди цікаво, а якщо є в комусь іскра обдарування — яскраво спалахує.

На всіх винуватців торжества чекали численні пісенні сюрпризи — зворушливі романси, класичні твори та українські пісні у виконанні дорослих та юних виконавців. Атмосферу зігрівали дуети сімейні (сестрички Олена та Юлія Степанченки) та дружні (Сергій Мороз та Ігор Якубовський), а коли 85-річний співак, лауреат Міжнародної премії імені Гулака-Артемовського Віктор Болтрик заспівав про кохання разом із юними учасницями ансамблю «Київські соловейки», зал просто вибухнув оплесками.