UA / RU
Підтримати ZN.ua

СПРИНТ-КУР'ЄР

· Кількаразовий чемпіон світу з фехтування на рапірі українець Сергій Голубицький знову порадував своїх шанувальників...

· Кількаразовий чемпіон світу з фехтування на рапірі українець Сергій Голубицький знову порадував своїх шанувальників. На змаганнях у Венеції 31-річний спортсмен, який тепер живе і тренується в Голландії, виграв Кубок світу.

· Після того як італійський «Мілан» завершив боротьбу в груповому турнірі Ліги чемпіонів, зігравши внічию з іспанським «Депортиво», керівництво клубу послало у відставку головного тренера Альберто Дзакероні. Тепер його обов’язки тимчасово виконуватимуть Чезаре Мальдіні (батько капітана «червоно-чорних») і Мауро Тассотті, який досі очолював молодіжну команду «Мілана».

· На студентському турнірі в Токіо срібний призер Сіднейської олімпіади японка Маї Накамура у 25-метровому басейні пропливла 100 м на спині за 58,45 секунди. Це на 0,05 секунди швидше за світовий рекорд американки Мартіно, встановлений ще 1993 року.

· У Запоріжжі пройшов перший чемпіонат України з футболу серед студентських команд. У фіналі зійшлися команди місцевого держуніверситету і київська МАУП-«КПІ». Чемпіонами стали київські студенти.

· Керівництво мюнхенської «Баварії» оштрафувало свого захисника Самюеля Куффура на 10 тисяч марок за те, що він вів переговори з представником «Барселони» про можливий перехід у цю команду. Термін чинного контракту Куффура з мюнхенським клубом розрахований ще на два роки, і німці не збираються передчасно розлучитися з 24-річним африканцем.

· У Новояворівську на Львівщині вперше пройшов меморіал «Героя України В’ячеслава Чорновола». Ці змагання біатлоністів фахівці розцінили як чемпіонат України зі спринтерської гонки і вважають, що вони стануть традиційними.

· 11 квітня виповнюється рік, як нападаючий збірної Бразилії та міланського «Інтера» Рональдо отримав травму коліна і змушений був перестати грати. Минулого тижня хірург, який оперував «Зубастика», заявив, що той може повертатися на футбольне поле.

За новими правилами

Керівництво ФІФА вирішило поширити на весь світ досвід британців: арбітр матчу, призначаючи штрафний удар, має право пересунути м’яч на десять метрів уперед від місця порушення у разі відмови гравців команди, що завинила, відійти від м’яча на дев’ять метрів. Передбачається, що у найближчому майбутньому футбольні судді стануть професіоналами. Зазнає зміни розділ правил про «нагородження» картками. Нині арбітр не показуватиме картки тренерам та іншим представникам команд, котрі не є гравцями. Також не можна буде показувати картки футболістам поза полем (на лаві запасних, у підтрибунних приміщеннях тощо). «Гірчичник» не пред’являтиметься, якщо футболіст зніме футболку після забитого голу. «Забитий гол — це кульмінація футбольного матчу, — сказав генеральний секретар ФІФА Мішель Зен-Руффінен, — тому не давати гравцям вихлюпнути свої емоції принаймні несерйозно».

Крім того, президент ФІФА Зепп Блаттер заявив, що має намір розібратися з телевізійниками, котрі у своєму прагненні заробити якнайбільше грошей планують організовувати трансляції поєдинків чемпіонатів світу на платних каналах. «Я вважаю, що як мінімум півфінали, фінал і матч за третє місце повинна мати змогу подивитися будь-яка людина, — сказав Блаттер. — Крім того, у країнах, чиї збірні беруть участь у фінальному турнірі, болільники повинні мати можливість побачити всі поєдинки своїх улюбленців».

«Динамо» покладає надії на Африку

Ще двоє темношкірих футболістів поповнили ряди новачків київського «Динамо». Клуб підписав п’ятирічний контракт з нігерійцями Харрісоном Омоком і Лаккі Ідахором. Обидва вони високого зросту, швидкі і технічні. 19-річний захисник Харрісон грав за ізраїльський клуб «Маккабі», а 20-річний форвард Лаккі — за нігерійський «Півануавуа».

За словами віце-президента «Динамо» Йожефа Сабо, обидва новачки здатні виконувати на полі значний обсяг роботи і згодом повинні вписатися в модель киян. У команді не виключене і дальше поповнення, адже селекціонери клубу продовжують пошук потрібних гравців.

Довірилась
і прогадала

Серед тих, хто постраждав від американських аферистів, опинилась відома тенісистка Штеффі Граф. Ряд непорядних дільців, які привласнили в загальній сумі близько 50 мільйонів доларів, заарештовано по звинуваченню у шахрайстві та відмиванню грошей. Але, на превеликий жаль Штеффі, ті 600 тисяч доларів, що вона довірила цим людям, напевне, вже не повернути.