UA / RU
Підтримати ZN.ua

Славське: по-австрійськи піднімайсь!..

Встановлений на горі Тростян новий австрійський підйомник із пропускною спроможністю 1200 чоловік ...

Автор: Дарина Сніцарєва

Встановлений на горі Тростян новий австрійський підйомник із пропускною спроможністю 1200 чоловік на годину, мабуть, основне, чим порадував найпопулярніший вітчизняний гірськолижний курорт своїх гостей у нинішньому сезоні. Нагадаю: раніше, аби піднятися на найкрутішу гору селища, доводилося вистояти в черзі на стареньке «кріселко» чи один із «убитих» бугелів мінімум хвилин сорок.

Серед інших приємних новин — поповнення в зовсім, на жаль, нечисленних донедавна рядах місцевих ресторанчиків і кафе. Серед новин не вельми приємних — пов’язане з подорожчанням пального збільшення вартості проїзду до підйомників. Ціни на проживання в сезоні 2005—2006 якщо й підвищилися, то не істотно.

Крім 25 великих готелів і баз розміщення, в Славському на сьогодні гостей приймають близько 50 міні-пансіонатів і приватних садиб. У приватному секторі нинішнього сезону можна відпочити в середньому за 100—150 грн. на добу. Хочете дешевше житло— знайдете, але це вже, що називається, із зручностями на подвір’ї. Вартість прокату лижного спорядження цієї зими — від 50 до 80 грн. на добу.

До послуг забезпечених шанувальників гірських лиж — єдиний у Славському сертифікований готель (категорія «три зірки») «Перлина Карпат». Кожний номер цього готелю унікальний і оформлений в автентичному карпатському стилі. До послуг постояльців — два відкриті басейни, сауна, конференц-зал на 60 місць. Звичайний двомісний номер «Перлини...» плюс сніданок у високий сезон (до 14 січня) обійдеться мінімум у 410 грн. добових, люкс — 810 грн. Після 17 січня ціни істотно впадуть — від 270 грн. за двомісний і 540 грн. за люкс.

Дешевше, але також дуже комфортно, відпочивати в готельному комплексі «Карпатський затишок». Вартість тамтешнього двомісного номера без сніданку у високий сезон — 200 грн. за добу проживання. За триразове харчування доведеться щодня доплачувати по 60 грн. На території комплексу є два басейни, сауна, хороший спортмайданчик.

Головна перевага бази відпочинку «Динамо» — наявність власного підйомника на гору Тростян. У розпал сезону динамівський двомісний напівлюкс коштує 450 грн.

Приблизно в такому самому ціновому діапазоні пропонують відпочинок у Славському ресторанно-готельний комплекс «Під хмарами» з вісьмома номерами люкс, міні-басейном і сауною; база відпочинку ТОВ «Глобус», чия фішка — номери, оформлені в закарпатському стилі, і затишний ресторан, прикрашений предметами побуту давніх українців; розташований у самісінькому центрі селища готельний комплекс «Смерекова хата», оснащений сауною, більярдом і басейном. До речі, відпочивальники в «...хаті» можуть не лише покататися на снігоходах і квадроциклах, а й здійснити кінну прогулянку на санях. А що, уявіть: ранок, сонечко, морозець, іскристий сніжок, санчата... Саме час вирушати до Славського!