UA / RU
Підтримати ZN.ua

СХОДЖЕННЯ НА ШПИЛЬКИ

До того, що сучасне взуття для використання його за прямим призначенням категорично непридатне, модниці вже почасти звикли...

Автор: Оксана Приходько

До того, що сучасне взуття для використання його за прямим призначенням категорично непридатне, модниці вже почасти звикли. А декотрі — навіть пристосувалися. Тим паче, що їм у цьому активно допомагали, приміром, дизайнери меблів, розробивши особливі моделі стільців. На ці стільці без певного ризику для життя можна сідати навіть у взутті на височенних шпильках. Хоча щодо ризику, то ще як подивитися. Адже з цієї елегантної подоби високих сидінь бару запаморочливо відкривається те, на що взуття на шпильках безпосередньо й взувається, так що проблеми з безпекою переміщення в просторі виникають передусім у тих, хто задивляється на цю знадливу красу.

А майбутній літній сезон принесе ще більше проблем. Адже літнє взуття не пристосоване не лише для того, щоб ходити в ньому, а навіть щоб триматися на нозі без додаткових зусиль. Тож ритуальний весняний шейпінг має нинішнього року свої особливості й орієнтований на спеціальне тренування тих м’язів ніг, які зможуть компенсувати недоробки взуттєвих дизайнерів. Приміром, часопис Glamour пропонує такі вправи:

Вправа 1. Стати обличчям до стіни, ноги на ширині плечей, руками впертися в стінку на висоті грудей. Не зводячи колін, підніматися навшпиньки, переносячи частину ваги на руки. Потім із зусиллям відштовхуватися руками від стіни вниз, і згинати ноги в колінах, не опускаючись на п’ятки. Повернутись у початкове положення.

Вправа 2. Руки на пояс, ноги на ширині плечей. Перенести основну вагу тіла на п’ятки, піднімаючи пальці й ворушачи ними. Потім повільно стати навшпиньки. Повернутись у початкове положення.

Вправа 3. Розкидати на підлозі дрібні предмети (олівці, сірники, м’ячики для настільного тенісу тощо). Сісти на стілець, пальцями однієї ноги збирати ці предмети і зігнутою в коліні ногою піднімати їх на коліно іншої. Повторювати поперемінно для обох ніг.

Якщо таку зарядку робити щодня по 10—15 хвилин і розпочати прямо сьогодні, функціональна недоладність літнього взуття не турбуватиме вас.