UA / RU
Підтримати ZN.ua

Про що писали газети і журнали 100 років тому ПОДАРУНОК ЧИНОВНИКУ

Пан начальник краю, маючи на увазі, що чини Київської поліції вручили подарунок колезькому раднику Мастицькому не спитавши належного дозволу, чим порушили правила, повелів...

Автор: Володимир Олійник

«11 листопада Київський поліцмейстер Леонід Порфирійович Мастицький (1882-1884 рр. служіння), призначений мировим посередником і виконавцем справ предводителя дворянства Кременецького повіту Подільської губернії, вирушив до місця своєї нової служби. Причому пристави Київської поліції, які проводили його на вокзалі, вручили йому подарунок.

Внаслідок цього видано такий наказ: «Пан начальник краю, маючи на увазі, що чини Київської поліції вручили подарунок колезькому раднику Мастицькому не спитавши належного дозволу, чим порушили правила, і, визнавши вчинок їхній таким, що не відповідає обов’язкові служби, повелів: пристава Старокиївської дільниці Зіновія Володимировича Тичину та поліцейського пристава Лук’янівської дільниці Миколу Івановича Лук’янівського-Готчина звільнити від служби, пристава Плоскої дільниці Миколу Адамовича Томашевського піддати арештові на гауптвахті на 7 днів, брандмайора, колезького асесора Олександра Опанасовича Пилипенка - на 4 дні, а решту приставів - на 2 дні. П-ну.в.с. поліцмейстера, за незнання про вручення подарунка винесена догана».

«КіевлянинЪ», №256, 1884 р.