UA / RU
Підтримати ZN.ua

Офісна демократія

Асоціація трудової демократії опублікувала результати цікавого дослідження. Ця громадська орган...

Асоціація трудової демократії опублікувала результати цікавого дослідження. Ця громадська організація з’ясувала, який стиль управління найчастіше практикується в американських компаніях і який стиль найбільше підходить для «офісного планктону».

За даними асоціації, кожен четвертий працюючий американець трудиться у фірмі, яка практикує «диктаторський» стиль менеджменту. Лише 34% найманих працівників заявили, що в їхній компанії керівництво дослухається до думки співробітників і адекватно реагує на критику знизу. 46% американців зазначають: їхнє керівництво схвалює творчий підхід до справи і генерацію нових ідей. 80% працюючих американців вважають, що вони працюють краще, коли начальство надає їм свободу дій.

Асоціація трудової демократії стверджує — продуктивність компанії можна істотно збільшити у разі, коли наймані працівники поводитимуться як власники цього бізнесу. Така мотивація стає можливою, якщо в компанії є практика демократичного управління: співробітники знають про цілі й завдання фірми, про її реальні результати, беруть участь у процесі ухвалення рішень, мають певну свободу дій, їхні ініціативи серйозно обговорюються тощо.

За даними консалтингової фірми Towers Perrin, 71—86% співробітників американських компаній скаржаться на те, що їх мало залучають у процес управління.

Washington ProFile