UA / RU
Підтримати ZN.ua

«НЕДОТОРКАННИХ» НЕ ЗАЛИШИЛОСЬ

Давно не було таких напружених турнірів, як десятий чемпіонат України серед чоловічих клубів суперліги...

Автор: Юрій Виставкін

Давно не було таких напружених турнірів, як десятий чемпіонат України серед чоловічих клубів суперліги. Так, є лише два явних лідери (втім, було досить багато сезонів, коли у фаворитах ходив тільки київський «Будівельник») — МБК «Одеса» та БК «Київ», але решта клубів не здаються їм, як то кажуть, без бою. А вже в «міжсобойчиках» десяти команд у більшості випадків назвати заздалегідь найсильнішого практично неможливо.

Сумно, звісно, що деякі хороші гравці виїхали в зарубіжні клуби, але без кінця, так би мовити, жувати цю тему безглуздо. «Рецепт» збереження наших асів у межах України простий — платити їм не менше, ніж вони одержують поза рідними стінами.

Останні дні року, що минає, двічі звели одеситів та «беків», які йшли в чемпіонаті досі без поразок. Нині «недоторканних» не залишилося. Перший матч у рідному Палаці спорту значно сильніше провели підопічні Віталія Лебединцева (96:72), другий — команда Олександра Коваленка (кияни виграли — 109:92).

У цьому ж спареному міні-турі відбулися ще чотири гри. Ось їх результати: «Будівельник»— МБК «Миколаїв» — 108:84 і 94:86, «Динамо» (Дніпропетровськ)—«Азовмаш» (Маріуполь) — 86:85 і 90:94.

Свій найближчий поєдинок у NEBL БК «Київ» проведе 8 січня наступного року в Києві з фінським клубом «Хонка». На жаль, у цьому матчі ми не побачимо в складі киян Шона Корнелла, який змушений пропустити гру через негідну поведінку на баскетбольному майданчику в Пермі.

Якщо в чоловічій суперлізі кожній команді на першому етапі чемпіонату доведеться провести ще по 22—26 зустрічей, то в жіночій вищій лізі вже сьогодні можна розставити на свої місця всі дев’ять команд. Матчами останньої надії стали дві гри в Києві баскетболісток Запорізького інституту державного муніципального управління. Якби команда Олега Коваленка перемогла бодай в одній з них, ЗІДМУ в другій стадії першості виступав би в складі провідного квартету. На жаль, запорізькі дівчата поступилися і динамівкам (67:81), і «ТІМ-СКУФу» (44:94).

Ось яким чином розмістилися клуби напередодні зустрічі третього тисячоліття, в якому продовжать суперечку один з одним: «Козачка», «ТІМ-СКУФ», «Динамо», «Чайка» (за 1—4-те місця), ЗІДМУ, Одеський морський університет, «Сталь», «Олімп», «Університет» (за 5—9-те).