UA / RU
Підтримати ZN.ua

Найкомфортніше місце на Землі

Як завжди, улітку найпопулярнішою темою для розмов між друзями та знайомими стає відпустка. Багат...

Автор: Єва Гуревич

Як завжди, улітку найпопулярнішою темою для розмов між друзями та знайомими стає відпустка. Багато хто збирається на свої улюблені курорти, дехто розслабляється на дачі, інші хочуть подивитися світ і шукають «свіжі» маршрути. До уваги таких ентузіастів і представляємо новинку літнього туристичного сезону-2008 — авіатур Хорватія + Словенія з відвіданням Венеції, організований туристичною фірмою ZETA.

Заманливо й мальовничо розташувалася Хорватія на Адріатичному узбережжі. Це — особливий світ, де гармонійно співіснують прозоре море, яскраве сонце, чисті пляжі, гори та пагорби, вкриті віковими дібровами та реліктовими сосновими лісами, свіже п’янке повітря, спів птахів і мінеральні джерела. Тут усе допомагає людині швидко відновити свої сили, повернути бадьорість і здоров’я: прихильна природа, затишні номери в готелях, сучасні бальнеологічні комплекси з цілющими мінеральними водами, відмінні спортивні споруди, розважальні атракціони, чудова кухня, барвисте й захоплююче нічне життя.

Хоч як би ви воліли відпочивати — самостійно чи з друзями, всією родиною чи тільки з коханою людиною, усамітнено чи весело, — тут завжди можна знайти куточок, створений ніби спеціально для вас. Хорватія — країна, яка справедливо вважається одним із найгарніших і екологічно чистих місць на планеті. Ніде в Європі не знайти такої незайманої природи, як тут. Кожен куточок цього краю по-своєму прекрасний. А доброзичливе ставлення місцевих жителів до туристів і те, що Хорватія, за офіційними даними Інтерполу, є однієї з найбезпечніших країн Європи, роблять її одним із найулюбленіших місць відпочинку європейців.

...Авіалайнер доставляє туристів із Києва в одне із найбільш загадкових і незвичних міст Хорватії — Пулу, місто з багатою історією, колишню римську колонію, пізніше перетворену імператором Октавіаном на імператорське місто. Про це свідчать шедеври римської архітектури, особливе місце серед яких посідає амфітеатр Арена, побудований в І ст. н.е. під час правління імператора Веспасіана. Арена — один із найбільших у світі, що чудово зберігся до наших днів, тут влаштовують щорічні фестивалі й вистави. Пула — місто концертів, фільмів і культури. Це найбільший морський порт Істри, який здавна привертає увагу мореплавців усіх цивілізацій Середземномор’я.

Венеція, Канал Гранде
Подібно до Піккаділлі в Лондоні, Єлисейських Полів у Парижі чи Хрещатику в Києві, знаковим місцем Венеції вважається Канал Гранде, Великий канал. Уздовж нього можна проїхати на гондолі та помилуватися незвичайним містом.

Від площі Св. Марка, про-
йшовши через міст Академії, ми опинилися на одній із численних вузеньких вуличок, помилувалися відомим Ponte dei Sospiri (Міст зітхань) й іншими мостами, музеєм Рalazzo Ducale (Палац дожів), розкішною архітектурою і прекрасними будинками епохи Ренесансу. Ів котре переконалися: Венеція — це місто, яке обов’язково потрібно побачити. Адже його красу й вишуканість не описати жодними словами...