UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ласуємо печінкою і літаємо на мітлі

— А в нас тут усе добре, — усміхається нашим захопленим вигукам «губернатор» острова Джарилгач Василь Знахаренко.

Автор: Ксенія Ярова

- А в нас тут усе добре, - усміхається нашим захопленим вигукам «губернатор» острова Джарилгач Василь Знахаренко. І... трохи лукавить: тут не просто добре, а дуже добре. Чи багато в Україні є місць, де море і природа збереглися практично у первісній красі і чистоті? Де, прокинувшись уранці, можна побачити стадо оленів, які мирно пасуться за три метри від табору? Поласувати паштетом з печінки ската, на ваших очах виловленим і тут-таки приготованим катраном?.. Так отож.

Дуже вражає єдиний у своєму роді у Східній Європі історико-розважальний комплекс «Зелені хутори Таврії», розташований за 30 кілометрів від Херсона (площа якого, до речі, удвічі перевищує площу Ватикану). Тут катаються на конях і вчаться ліпити з глини. Разом з ковалем кують собі підкову на щастя і дегустують різні сорти меду. Опановують секрети приготування трав’яних чаїв, метають списи і стріляють з лука. Знайомляться з роботою на ткацькому верстаті і лозоплетінням.

Ще один цілком достойний зелено-туристичний об’єкт Херсон­щини - база «Чумацька криниця» в Цюрупинську. Тут спеціалізуються на організації екскурсій по єдиній у Європі пустелі - Олешківських пісках. Звідси ж стартують і трипи в найдивовижніші куточки заповідника «Буркути». А ще в «криниці» годують надзвичайно смачною шурпою, козацьким кулешем, поять приготованими за оригінальними рецептами лісовим чаєм та чумацькою горілкою. Будьмо!

Автор дякує управлінню культури і туризму Херсонської облдержадміністрації, СК UNIQA та Асоціації журналістів «Туристичний прес-клуб України» за організацію прес-туру.