UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія вирішила проблему батьків і дітей

Як свідчать результати соціологічного опитування, проведеного серед підлітків Великобританії, проблема батьків і дітей іде в минуле...

Як свідчать результати соціологічного опитування, проведеного серед підлітків Великобританії, проблема батьків і дітей іде в минуле. Сьогодні підлітки поділяють більшість поглядів своїх батьків: від питань сексуального розвитку до політичної позиції, пише Guardian.

У цілому молоді люди 12—19 років ліберальніші, ніж їхні батьки, але вони стають дедалі більш і більш толерантними до традиційних сімейних цінностей.

В останнє десятиріччя різко впав інтерес молоді до політики, причому це найхарактерніше для підлітків, у чиїх сім’ях нею ніколи не цікавилися.

Діти жінок, які роблять кар’єру, підтримують своїх матерів і хочуть наслідувати їхній приклад. 60 відсотків опитаних дотримуються думки, що сімейне життя від цього не страждає.

Більшість підлітків, чиї батьки не забороняють їм займатися сексом до шлюбу, користуються цією можливістю. При цьому лише третина підлітків, чиї батьки не настільки ліберальні, готові поділити їхні погляди.

На думку Віки Шотболт, співробітниці Національного інституту сім’ї та виховання (National Family and Parenting Institute), опитування знову довело, що найбільший вплив на дітей чинять їхні батьки. Та при цьому дослідниця зазначила: «консенсус» між дітьми і батьками є швидше показником дедалі більшої однорідності суспільства, але це не означає, що діти згодні з батьками в усьому.