За підрахунками асоціації «Український клуб агарного бізнесу» (УКАБ), до 40% затрат на новорічний стіл припадає саме на м'ясо та м’ясопродукти, при середній вартості новорічного столу 1200 гривень (дані опитування, проведеного агентством AgriSurvey).
«У порівнянні з минулим роком затрати у вартісному вимірі на м’ясопродукти перед Новим роком будуть практично на рівні минулого року. Найбільшим попитом у Західних регіонах країни користується буженина, шинки та домашні ковбаси, а у Східних – сиров’ялені та сирокопчені ковбасні вироби», - коментує виконавчий директор УКАБ Єлизавета Святківська.
Зважаючи на передноворічний попит, з 26 грудня почали зростати ціни на свинину, яка традиційно користується найбільшим попитом у порівнянні з іншими видами м’яса. Вартість свинини зросла по всьому ланцюжку – від господарств, що вирощують свиней до роздрібних цін на ринках та в мережевому роздрібі приблизно на 10-15% у порівнянні до рівня цін минулого року, що становить 56-60 грн/кг.