UA / RU
Підтримати ZN.ua

YouTube відмовився видаляти фільм про пророка Мухаммеда, що спровокував напад мусульман на посольства США

Представники Google уточнили, що ролик «Невинність мусульман», опублікований на їх відеосервісі, не суперечить його політиці і не порушує встановлені на сайті правила. Доступ до відео закриють лише користувачам з Лівії та Єгипту.

Відеосервіс YouTube не стане видаляти скандальний фільм про пророка Мухаммеда, що став причиною нападів на представництва США в Єгипті, Лівії, Ємені та Тунісі, однак готовий заблокувати його в деяких країнах.

"Це відео, яке є в широкому доступі в Інтернеті, залишиться на YouTube. Однак у зв'язку з напруженою ситуацією в Лівії та Єгипті ми тимчасово обмежили доступ до відео для користувачів цих країн", - заявляє корпорація Google, що володіє YouTube.

При цьому представники Google уточнили, що ролик "Невинність мусульман", опублікований на їхньому відеосервісі, не суперечить його політиці і не порушує встановлених на сайті правил, саме тому з інших регіонів його, як і раніше, можна буде побачити. Разом з тим вони наголосили, що щиро співчувають родичам і друзям жертв, які постраждали внаслідок громадянських заворушень.

- В ісламських країнах прокотилася хвиля антиамериканських виступів: демонстранти палять прапори США і штурмують посольства (ВІДЕО)


Тим часом журналістам все ж вдалося розгадати, хто ж є режисером нашумілої картини: він проживає в США - це єгипетський християнин Накула Басела. Накула зізнався, що є творцем стрічки.

Раніше американські ЗМІ стверджували, що автором картини є колишній ізраїльтянин Сем Бесіл, який після "успіху" свого першого фільму нібито планує створити 200-годинну епопею, покликану "викрити" іслам. Втім, немає жодних доказів навіть того, що знятий хоча б заявлений двогодинний фільм. Єдине, що творці показали публіці, це 14-хвилинний ролик низької якості, в якому пророк Мухаммед постає як безрідний гомосексуаліст, поборник позашлюбних зв'язків, рабства та шахрай, який закликає до масових вбивств, а його послідовники зображені жорстокими погромниками і вбивцями.

"Трейлер" до фільму "Невинність мусульман" був розміщений на YouTube ще в липні, проте спочатку особливої реакції не викликав. Величезний резонанс він отримав лише після того, як близько тижня тому на тому ж сервісі його опублікували з анонсом арабською мовою, а також номером телефону режисера. !zn

Читайте також:

Посольство США в Берліні евакуювали через загрозу теракту

Лівія обвинуватила в убивстві посла США «деякі сили Каддафі»


США евакуювали дипломатів з Лівії

У Лівії ісламісти в річницю теракту 9/11 вбили посла США (ВІДЕО)