UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович поїхав на Афон за власні кошти

На горі Афон Янукович має намір помолитися за Україну та український народ. Всі витрати на поїздку він оплачує зі своїх коштів, що буде відображено в декларації про майно, доходи та витрати за 2012 рік.

Президент України Віктор Янукович 26-27 серпня відвідає Святу гору Афон у Греції з традиційною паломницькою поїздкою, повідомляє президентська прес-служба.

«Глава держави зустрінеться з православним духовенством і візьме участь у богослужіннях з молитвою за Україну та український народ», - йдеться в повідомленні прес-служби.

Янукович планує відвідати святі місця, в тому числі монастир святого Пантелеймона, монастир Ватопед, де зберігається пояс Пресвятої Богородиці, монастир Івірон з його Іверської іконою Богородиці.

«Відвідування Афона є приватною поїздкою і не має статусу офіційного візиту. Усі витрати, пов'язані з перельотом і перебуванням Віктора Януковича і учасників цього заходу, здійснюються виключно за рахунок їх власних коштів. Бюджетні кошти для цього не використовуються», - відзначили в прес-службі.

Як повідомила радник президента України - представник Президента в Конституційному Суді України Олена Лукаш, президент України, як і інші громадяни України, має право на вибір місця перебування і вільне пересування, не має обмежень щодо відвідування тих чи інших країн, тим більше, що оплата всіх витрат відбувається власним коштом учасників, а не за рахунок державного бюджету.

«Витрати, пов’язані з цією приватною поїздкою, будуть відображені Віктором Януковичем та вищевказаними особами в деклараціях про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2012 рік», - підкреслила О.Лукаш. !zn

Читайте також:

Янукович стане почесним професором МГУ

Візантійський сюжет

Про користь, не про благодать

Хресна процесія як факт сучасного життя