UA / RU
Підтримати ZN.ua

Визнати ОУН-УПА готові тільки чверть українців

Більшість жителів Західної України готові визнати ОУН-УПА, Східної - однозначно проти. Найбільше противників серед міського населення і літніх людей.

Чверть українців підтримують ідею визнати ОУН-УПА учасниками боротьби за державну Незалежність України, 51% опитаних - не підтримують. Ще 26% не визначились з цього питання. Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи «Рейтинг».

У порівнянні з 2010 роком кількість прихильників ідеї зросла з 20 до 23%, а противників зменшилась з 61 до 51%. Також зросла кількість невизначених з даного питання.

Ідея знаходить підтримку у понад 60% жителів Західної України і близько чверті жителів Центральної і Північної Україні. При цьому більше половини жителів Сходу, майже 70% Донбасу і Півдня не підтримують ідею визнати ОУН-УПА учасниками боротьби за державну Незалежність України.

Ідею більше підтримують у селах (31%), ніж у містах (21%). Найбільша кількість тих, хто визначився у цьому питанні, серед молоді. Серед літніх людей найбільший рівень непідтримки.

Опитування проводилося соціологічною групою «Рейтинг» у період 25 вересня - 5 жовтня 2012 серед 2000 респондентів по всій Україні. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю згідно з опитувальником (face to face). Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,2%, для значень близьких до 30% - не більше 2%, для значень близьких до 10% - не більше 1,3 %, для значень близьких до 5% - не більше 1%. !zn

Читайте також:

Помер останній полковник УПА

Українські та російські вчені написали посібник з історії без Голодомору, УПА і Мазепи

Волинські регіонали одноголосно проголосували за визнання ОУН-УПА стороною, що воювала за Україну