UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відео камер спостереження райвідділу міліції: Індила покалічили в першу ж годину

Інтернет-видання «Свідомо» опублікувало записи камер спостережень з Шевченківського райвідділу міліції, які свідчать про те, що студент Ігор Індило загинув від рук міліціонерів.

Нагадаємо, що міліція стверджувала, що Індило був приведений до райвідділу у стані алкогольного сп’яніння і помер через невдале падіння. Згідно з експертизою, у крові Індила має бути від 3.06 до 2.91 промілле, і він повинен був іти, хитаючись, зі значно порушеною координацією рухів.

//www.youtube.com/v/jklONNmaLAo&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3

Через годину після входу до міліції, Ігор вже самостійно не пересувається. О 21:49 міліціонер Приходько затягує його до кімнати для адміністративно затриманих (дивіться в лівому ніжньому куті). Це суперечить показам начебто друга Ігоря Олександра Хоменка, який стверджував на суді, що хтось із працівників міліції супроводжував Ігоря до камери, і Ігор самостійно ліг на лавку.

//www.youtube.com/v/3D-ZakIYDOk&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3

Ігор лежить на підлозі, міліціонери не звертають на нього жодної уваги. Це суперечить показам іншого затриманого Анатолія Римара, який заявив суду, що Ігор сам ліг на лавку і спокійно спав там майже до 5-ої ранку.

//www.youtube.com/v/4f_PdJPp6jU&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3

О 22:11 Індило вперше починає рухатися після 20 хвилин нерухомого лежання на підлозі. Якщо він справді перебував у стані тяжкого алкогольного сп’яніння, то мав безпробудно спати. А от якщо вже отримані травми тиснуть на мозок, така поведінка є можливою. Після трьох годин неспокійних рухів Ігор лягає на лавку.

//www.youtube.com/v/h_7uC4PlFM4&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3

О 01:23 Ігор падає з лавки. Саме це падіння начебто спричинило закриту черепно-мозкову травму з переломом кісток склепіння і основи черепа. При цьому ніхто з експертів не пояснює, якщо це падіння було настільки сильним - чому не залишилося на інших частинах тіла слідів від травми? Тобто кістки черепа зламалися, а ось хоча б синців від ударів на вилиці та вусі нема. Двоє затриманих з сусідніх камер також не прокинулися: то було падіння настільки сильним? Це падіння бачить міліціонер Коваленко.

//www.youtube.com/v/lpKE88exTLs&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3

За висновком експертизи, Ігор помер близько 03:00. Приблизно у цей же ж час помічник оперативного чергового Олексій Жижерін виводить одного з затриманих, обходячи тіло Ігоря.

//www.youtube.com/v/BGMZ3Geuksc&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3

О 04:51 стан Ігоря зацікавив працівника міліції. На суді Жижерін пояснив: «Нагинаючись над ним правою рукою, я взяв його за передпліччя та за допомогою ноги перевернув його на живіт. Після цього я вийшов з камери. Зрозумівши, що Індилу погано, я пішов викликати швидку».

//www.youtube.com/v/CQmd-Plyn5w&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3

О 05:03 мертвого Ігоря поливають з пляшки з водою.

//www.youtube.com/v/ob4mjzhaEr8&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3

О 05:14 до камери заходять лікарі швидкої. Вони констатують біологічну смерть Індила.

//www.youtube.com/v/u5fbIzfQm9s&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3

Нагадаємо, що 18 серпня стало відомо справу І.Індила розглянуть спочатку. Про це після засідання суду повідомив адвокат сім’ї загиблого Олександр Заруцький. Нове судове слухання буде в тому ж суді (Деснянському), але з іншим складом суддів. Адвокат сподівається, що новий суд відправить справу на дорозслідування.

26 травня 2010 року стало відомо, що дільничний міліціонер забрав з гуртожитку на вул. Глібова, 5 міста Києва студента І. Індила до відділення міліції Шевченківського району столиці, а вранці батьків попросили забрати тіло сина з моргу.

28 травня прокуратура Шевченківського району м. Києва порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень працівниками Шевченківського райуправління міліції, де загинув І. Індило. Пізніше справу передано до прокуратури м. Києва. У жовтні в прокуратурі м. Києва заявили, що смерть студента стала наслідком службової недбалості та перевищення повноважень з боку двох працівників правоохоронних органів.