UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Ахметова обіцяють зберегти вигляд київського ЦУМу після реконструкції

Компанія "Еста Холдинг", що входить до групи СКМ Ріната Ахметова, приступила до останнього етапу розробки концепції реконструкції київського ЦУМу. Торгові площі ЦУМу планується розширити, але фасад будівлі, яку було споруджено у 1939 році, буде збережено у незмінному вигляді, обіцяють у компанії.

Як повідомили у прес-службі компанії, початок реконструкції заплановано на лютий 2012 року - після закінчення терміну договорів з орендарями. Нова концепція магазину буде представлена ​​громадськості наприкінці січня, після остаточного затвердження.

«ЦУМ є знаковим об'єктом як для Києва, так і України в цілому, тому для нас було дуже важливо зберегти цю спадщину і повернути універмагу його колишні престиж і славу. Для розробки нової концепції ЦУМу були залучені консультанти світового масштабу», - сказав інвестиційний директор Еста Холдинг Максим Громадцов.

Реконструкція передбачає, що ЦУМ залишиться універмагом і збереже свою історичну назву. Новий фірмовий стиль ЦУМу зараз розробляє міжнароднe брендингове агентствo, фахівці якого протягом декількох місяців вивчали місцеві традиції, культуру і звички для того, щоб запропонувати рішення, яке припаде до душі жителям і гостям столиці.

Нагадаємо, Київський ЦУМ (за адресою вул.Хрещатик/Б.Хмельницького, д.38/2) перейшов під контроль "Еста Холдинг" у грудні 2010 року.