UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українці виступають проти вільного володіння зброєю, але за смертну кару

Більшість українців відчувають себе незахищеними, однак носіння вогнепальної зброї підтримують тільки 13%. У той же час 57% хотіли б повернути смертну кару.

Значна більшість респондентів 76% стверджують, що у них немає почуття захищеності від будь-яких насильницьких дій щодо себе. Найбільше відчуття незахищеності 82% виявляють жінки і респонденти у віці старше 55 років. Протилежної думки дотримується 17% респондентів. Про це свідчать дані соцопитування, проведеного донецькою компанією Research & Branding Group.

Близько половини респондентів (45%) висловили думку, що головна причина жорстокості і насильства - це безкарність у скоєнні злочину. Ще 30% респондентів вказали серед причин бездіяльність міліції. Кожен п'ятий (21%) респондент серед причин бачить відсутність правильного виховання і загальне падіння моралі. Низький рівень життя, серед причин називає 17% респондентів і 15% вважає, що у суспільстві відсутня усталена система цінностей.

Більшість респондентів 76% згодилися з твердженням, що наше суспільство деградує в плані доброзичливості один до одного. Протилежної думки дотримується 17% і ще 7% респондентів вагалися з відповіддю.

Значна більшість респондентів 65% вважають, що тільки посилення покарань може знизити рівень жорстокості і насильства в суспільстві. Протилежної думки дотримуються 27%.

В цілому, доросле населення в Україні проти дозволу носіння вогнепальної зброї, такої думки дотримується 79% респондентів. Позитивно висловилися 13% респондентів, найбільше їх проживає в Центрі, в містах, це найчастіше чоловіки у віці 18-29 років. Майже кожен десятий респондент (9%) не зміг відповісти.

Більше половини 57% опитаних респондентів, в цілому виступають за відновлення в Україні такого виду покарання за особливо тяжкі злочини, як смертна кара. Проти цього 34% респондентів і 9% не змогли відповісти.

Соціологічне опитування проводилося компанією Research & Branding Group у період з 22 березня по 1 квітня 2012 року. Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю в 24-х областях України і АР Крим. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 2078 осіб. Очікувана середня помилка вибірки складає +-2,2%. !zn

Читайте також:

Депутату дали 2 роки умовно за вбивство людини (відео)

Лукашенко назвав страту «мінських терористів» своєю особистою трагедією

Лавринович виступив проти пропозиції комуністів ввести смертну кару

Китай лідирує за кількістю страт