Головною стравою Євро-2012 в Україні визнано сало з часником. До такого рішення прийшли українці після трьох місяців голосування за ТОП-10 страв Євро-2012.
Так, десятка кращих страв виглядає наступним чином: сало з часником (6727 голосів), домашня ковбаса (6632 голоси), вареники з капустою і грибами (6282 голоси), холодець, борщ український, деруни, капусняк запорізький, млинці з сиром, порося, запечене з гречаною кашею, пиріг з яблуками.
У якості журі в конкурсі виступили ресторатори, етнографи, історики і шеф-кухарі.
ТОП-10 кращих страв включать у «Національне меню» ресторанів у містах, приймаючих Євро-2012. !zn
Читайте також:
Кращий бомбардир попереднього чемпіонату Європи не зіграє на Євро-2012
У Харкові вгадувати результати Євро-2012 буде тхір
Рада заборонила куріння і рекламу тютюну на стадіонах під час Євро-2012