UA / RU
Підтримати ZN.ua

У світі кожен п'ятий житель не має доступу до сучасних джерел енергії

Кожен п'ятий житель планети все ще не має доступу до сучасних джерел енергії. Генеральний секретар закликав європейців активізувати зусилля щодо викорінення енергетичної бідності в усьому світі.

Незважаючи на мобільні телефони та інтернет і всі технічні досягнення, кожен п'ятий житель нашої планети все ще не має доступу до сучасних послуг у сфері енергетики. Двоє з п'яти - три мільярди осіб - все ще покладаються на дрова, вугілля, деревне вугілля або відходи тваринництва для приготування їжі та опалення.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун закликав європейців активізувати зусилля щодо викорінення енергетичної бідності в усьому світі. Він нагадав про свою ініціативу «Стійка енергетика для всіх». Ця ініціатива передбачає вирішення до 2030 року трьох взаємопов'язаних завдань: забезпечення загального доступу до сучасних джерел енергії, подвоєння рівня енергетичної ефективності та подвоєння частки поновлюваних джерел енергії у світовому енергетичному балансі.

«Енергетична бідність загрожує досягненню Цілей розвитку тисячоліття», - сказав Пан Гі Мун. Він додав, що така ситуація несправедлива і нічим не виправдана. Глава ООН закликав забезпечити стійкою енергетикою усіх жителів планети, починаючи з тих, хто потребує найбільше: 1,3 млрд бідняків. !zn

Читайте також:

2012-й: хліб без масла ООН: за межею бідності живуть уже четверо з п'яти українців

Міністри нового Кабміну живуть за межею бідності?

Проживання депутатів у готелях обходиться бюджету у 17 мільйонів гривень