UA / RU
Підтримати ZN.ua

У смерті Індила будуть шукати нових винних

У справі Ігоря Індила можуть з'явитися нові фігуранти. Прокуратура має намір розширити коло осіб, які причетні до доставки студента у РУВД.

У справі померлого у Шевченківському РУВС столиці студента Ігоря Індила найближчим часом можуть з'явитися нові фігуранти. Зараз їх двоє - екс-черговий райуправління Сергій Коваленко і дільничний Сергій Приходько, який доставляв студента у дільницю у травні 2010-го. «Врахуємо клопотання потерпілої сторони щодо того, щоб розширити коло осіб, які причетні до доставки Ігоря у РУВД і які повинні бути притягнуті до відповідальності», - заявила прокурор Наталія Сьома, яка представляє держзвинувачення у справі Індила.

За її словами, у найкоротші терміни прокуратура може переглянути і статті, за якими судили Коваленка і Приходька (їм інкримінували «перевищення повноважень», першого амністували, другому дали 5 років з відтермінуванням вироку), пише Сегодня.

Адвокат сім'ї Індила, Олександр Заруцький припустив, хто може виявитися новим підозрюваним. «Неадекватно працювали лікарі бригади швидкої, - сказав нам Заруцький. - Суд також поставив питання щодо компетентності одного із заступників тодішнього начальника РУВС. Ще потрібно правильно відновити події у кімнаті попереднього розбору, де затриманого фотографують, вимірюють його зріст».

За словами Заруцького, суд доручив слідству дати відповідь на головне питання всієї справи: через що на тілі Ігоря з'явилися садна, синці і був проломлений череп. Адвокат і батьки Ігоря сумніваються, що такі травми хлопець отримав, впавши з лавки висотою всього лише 50 см. І уточнюють, що у РУВД він зайшов нормальною ходою, а не був п'яний як чіп.

Відео з камер спостереження райвідділу міліції: Індила покалічили у першу ж годину

Як повідомлялося, у травні 2010 року Індило вночі був доставлений до Шевченківського райуправління міліції, а на наступний ранок був знайдений мертвим у камері.

Головне управління МВС у Києві назвало причиною його смерті закриту черепно-мозкову травму, яку він отримав нібито після падіння з ліжка через сильне алкогольне сп'яніння.

У квітні 2011 року справу про загибель Індила на дорозслідування. Суд встановив, що потрібно провести оперативно-розшукові заходи для з'ясування певної інформації, зокрема про одного зі свідків. !zn

Читайте також:

Міліціонер, звинувачений у вбивстві студента Ігоря Індила, не визнав свою провину


Amnesty International вимагає нового розслідування смерті Індила

Батьки Ігоря Індила не збираються прощати міліції вбивство сина