UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Севастополі на складі металобрухту знайшли тонну боєприпасів (фото)

На складі виявлено 156 снарядів калібром від 45 до 152 мм часів Другої Світової війни. На деяких снарядах були спиляні мідні пояси, хтось намагався їх демонтувати, що могло призвести до вибуху.

У Севастополі на підприємстві, що займається прийомом металобрухту, виявлено близько однієї тонни боєприпасів, повідомили у Територіальному управлінні МНС України в Севастополі.

Про подію за номером "101" повідомили співробітники "Кримвторцветмет". На місце НП виїхали співробітники МНС, СБУ, МВС та прокуратури. В результаті було виявлено 156 снарядів калібром від 45 до 152 мм часів Другої Світової війни, загальна вага яких склала приблизно 1 тонну.

"На деяких снарядах були спиляні мідні пояси, хтось намагався їх демонтувати і на снаряді 125мм були сліди зварювання, можливо, його хотіли розібрати, що могло призвести до вибуху" - повідомив начальник групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Олександр Кінділевич.

За його твердженням, незважаючи на тривалий час, що минув з закінчення війни, багато боєприпасів та їхніх частин зберегли свою вражаючу дію, тому вони могли вибухнути у будь-який момент.

За оцінкою фахівців, в разі вибуху одного снаряда радіус ураження міг скласти близько півтора кілометра, проте при загальній детонації відстань могла б збільшитися.

Тому піротехніки МНС завантажили вибухонебезпечні снаряди в спеціалізовану машину, відвезли на полігон і знищили.


За тиждень піротехніками МНС знешкоджено 706 вибухонебезпечних предметів. Серед них - 198 артилерійських снарядів, 77 мін, 102 гранати, а також 329 інших вибухонебезпечних предметів. З початку поточного року кількість небезпечних знахідок, знищених севастопольськими піротехніками, досягла майже 31 тис. !zn

Читайте також:

У Запорізькій області виявили 2,7 тис. снарядів часів війни

Військові в Рівненській області намагалися втопити вісім ракетних комплексів

Міноборони відхрещується від намірів розводити свиней і корів