UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Китаї очікується прискорення тенденції старіння населення

У Китаї в 2011-2015 роках очікується прискорення тенденції старіння населення. Про це повідомив сьогодні заступник начальника Канцелярії Всекитайської комісії у справах людей похилого віку У Юйшао.

За його словами, у той же час буде загострюватися ситуація з сім'ями-"порожніми гніздами", які залишили "діти-пташенята" і в будинку залишилися одні старі батьки. На них буде припадати понад 50% від загального числа сімей у містах, а в сільських районах - 37%.

Юйшао зазначив, що у зв'язку з прискоренням старіння населення необхідно посилити розвиток системи обслуговування літніх людей, прискорити реалізацію системи соціального забезпечення у містах, розширити охоплення системою пенсійного страхування нового типу в селах, а також вирішити проблеми соціального забезпечення стосовно людей похилого віку, осіб, що не мають доходів.

З 2005 року Китай вже шість років поспіль піднімав рівень пенсійного забезпечення. У даний час щомісячна пенсія на душу населення в країні становить понад 1300 юанів (198 доларів).

Нагадаємо, чисельність населення Китаю за станом на кінець 2010 року досягла 1,34 мільярда людей.

За матеріалами «Сіньхуа»