UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві оштрафують за кинутий недопалок

Кинутий на землю недопалок обійдеться киянам від 340 до 1300 гривень. Таким чином, столичне керівництво вирішило привчати паліїв до порядку.

Спеціальний закон приймати не потрібно, пояснюють у КМДА, за недопалки будуть платити так само, як за викинуте у недозволеному місці сміття.

"Для фізичної особи штраф становитиме від 340 гривень до 1300, а для людини, яка є керівником підприємства або підприємцем, від 850 гривень до 1700", - говорить перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

Кияни та гості столиці з намірами міського керівництва в основному згодні. Втім, хоч штрафи у 1300 гривень людей лякають, деякі зізнаються - урнами користуються не завжди.

Водночас у КМДА кажуть, більше 1000 гривень штрафу ніщо у порівнянні зі світовими заходами боротьби з тими, хто смітить на вулиці. Наводять приклад - у Сінгапурі загрожує штраф до 1000 доларів і навіть ув'язнення на декілька місяців. Окрім того, пообіцяли у відомстві, найближчим часом у Києві збільшиться кількість урн та баків для сміття.