UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справу Оксани Макар перекваліфікували з замаху на умисне вбивство

Кримінальну справу Оксани Макар перекваліфікували зі статті про замах на вбивство на статтю про умисне вбивство. З урахуванням резонансності злочину планується завершити слідчі дії вже у квітні, а не через два місяці. Смерть дівчини не стане на заваді розслідуванню - її свідчення є в матеріалах справи.

Кримінальну справу стосовно трьох причетних до скоєння злочину над Оксаною Макар перекваліфіковано зі статті про замах на вбивство на статтю про умисне вбивство у зв'язку зі смертю потерпілої.

«У зв'язку зі смертю Оксани Макар Генеральна прокуратура України дала письмові вказівки Головному слідчому управлінню МВС щодо перекваліфікації злочину... з замаху на завершений злочин», - сказав у четвер на брифінгу в Києві керівник прес-служби Генпрокуратури України Юрій Бойченко.

Таким чином, за його словами, ст.15 Кримінального кодексу України (замах на здійснення злочину) знята. Після перекваліфікації всім трьом причетним до злочину буде пред'явлено звинувачення.

//www.youtube.com/v/UkElEAhc3vg?version=3&feature=player_detailpage

Керівник прес-служби також нагадав, що для проведення досудового слідства передбачається двомісячний термін, однак з урахуванням резонансності злочину планується завершити слідчі дії вже у квітні.

У свою чергу начальник управління зі зв'язків із громадськістю МВС України Володимир Поліщук підкреслив, що смерть Макар не стане на заваді розслідуванню справи, оскільки з нею проводили необхідні слідчі дії та зібрана доказова база.

«З нею спілкувалися правоохоронці, її свідчення також є в матеріалах справи. Вже зібрана дуже серйозна доказова база», - сказав він.

За словами Поліщука, стосовно всіх трьох причетних порушено кримінальну справу за статтею про умисне вбивство, зґвалтування, а одному з них також інкримінується зґвалтування неприродним способом.

Поліщук додав, що за подібні злочини покарання може бути як позбавлення свободи до 15 років, так і довічне ув'язнення.

Окрім того, він повідомив, що у справі будуть проведені додаткові експертизи: пожежно-технічна, психіатрична експертиза щодо обвинувачених, і молекулярно-генетична експертиза.

Необхідність проведення експертизи зі встановлення тілесних ушкоджень відпала у зв'язку зі смертю Макар.

Бойченко і Поліщук нагадали, що у зв'язку з непрофесіоналізмом в роботі слідчих і прокурорів на початковій стадії розслідування цієї справи кілька співробітників міліції і прокуратури, в тому числі ті, що займають керівні посади, понесли покарання у вигляді звільнення, догани та інших адміністративних санкцій.

Як повідомлялося, 10 березня у Миколаєві троє чоловіків заманили у квартиру 18-річну Макар і зґвалтували, після чого з метою приховати сліди злочину спробували її спалити. Постраждала з опіками 55% тіла була госпіталізована у центр термічної травматології у вкрай важкому стані. 16 березня Макар переправили до Донецького опікового центру. Сьогодні, 29 березня, дівчина померла. !zn

Читайте також:

Миколаївським
ґвалтівникам через смерть Оксани Макар загрожує довічне ув'язнення

Померла жертва миколаївських ґвалтівників Оксана Макар

Справа Оксани Макар спровокувала хвилю звільнень у МВС і прокуратурі

МВС виступило за посилення відповідальності за з
ґвалтування

Психіатри про миколаївських ґвалтівників: ці молоді люди цілком осудні