UA / RU
Підтримати ZN.ua

Співробітник поліції забув у потязі таємне досьє лондонської Олімпіади-2012

У вагоні потяга в англійському графстві Кент було загублено таємне досьє з безпеки лондонської Олімпіади-2012, що містить деталі планів забезпечення поліцією порядку в період Ігор і тренувань перед ними.

Папку з документами, що розкривають тактичні особливості роботи поліції, було з необережності залишено у транспорті співробітником правоохоронних органів. Пасажир, який виявив її, передав досьє популярній газеті, яка опублікувала у зв'язку з цим матеріал під заголовком «Олімпійська ганьба». За її словами, високопоставленого представника поліції вже було викликано начальством для надання пояснень.

У документах було детально сформульовано заходи щодо встановлення безпеки на олімпійських об'єктах британської столиці. Окрім того, знайти там можна було і протоколи засідань на високому рівні, де обговорювалися шляхи протидії терористичній загрозі. У досьє містилися імена та номери мобільних телефонів констеблів поліції і численні скарги правоохоронців на неполадки у роботі рації.

У поліції спробували згладити ефект від звістки про те, що трапилося, заявивши, що насправді папка не містить нічого таємного про роботу правоохоронних органів.