UA / RU
Підтримати ZN.ua

Sony Pictures екранізує біографію Джобса

Кіностудія Sony Pictures завершила перемовини щодо придбання прав на екранізацію біографії творця Apple Стіва Джобса, який помер минулого тижня.

Sony готова заплатити за права на проект близько $1 млн. За іншими даними, компанія вже виклала за ці права від $1 млн до $ млн.

Офіційного підтвердження від Sony поки не надходило.

Раніше студія Sony випустила фільм "Соціальна мережа" (The Social Network) Девіда Фінчера, заснований на біографії творця Facebook Марка Цукерберга, і стрічку "Людина, яка змінила все" (Moneyball), де Бред Пітт зіграв бейсбольного менеджера Біллі Біна.

Автором 500-сторінкового тому "Стів Джобс" є колишній редактор журналу Time Уолтер Айзексон. Книга стала хітом продажів ще до виходу в друк: у ніч смерті С.Джобса вона посіла на сайті Amazon.com друге місце за кількістю попередніх замовлень.

Термін її виходу, раніше перенесений з весни 2012 року на листопаді 2011 року, був знову наближений - у США біографія екс-голови Apple вийде у період з 21 по 24 жовтня у видавництві Simon&Schuster. Заодно з ініціативи автора було спрощено й назву: спочатку книга називалася iSteve: The Book of Jobs.

Очікується, що російськомовну версію біографії С.Джобса випустить видавництво Coprus у грудні.