UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ринок на «Лісовій» взяли штурмом

Група невідомих за підтримки більше сотні працівників спецпідрозділів міліції та значної кількості працівників комунального підприємства «Благоустрій» із залученням спецтехніки почали штурм ринку «Лісовий».

Про це повідомляє прес-служба ВГО «Коаліція учасників помаранчевої революції» (КУПР).

«Рейдери намагаються зруйнувати законно встановлені торгові павільйони. Підприємців, які захищають ринок, жорстоко б'ють. Є поранені», - йдеться у повідомленні.

За словами голови ВГО «КУПР Сергія Мельниченка, до них «звернулися підприємці з зазначеного ринку з проханням допомогти і не допустити його незаконного знесення».

На місці знаходяться близько 300 співробітників «Беркут», а також співробітники міліції (за словами С.Мельниченка, переважно офіцери), а також кілька сотень, за попередніми оцінками, 200 торговців із ринку.

Підприємцям стало відомо, що у п'ятницю Деснянське районне управління КП «Благоустрій» (структура КМДА - ред.) винесло припис до понеділка «ліквідувати ринок «Лісовий».

С.Мельниченко вважає, що є нестикування у даних рішеннях, наприклад, деякі приписи виносить Деснянське районне управління КП «Благоустрій», а приходять виконувати співробітники КП «Благоустрій» (центрального апарату - ред.).

Також він акцентував увагу, що є рішення господарського суду від 2009 року, який встановив, що ринок «Лісовий» є цілісним майновим комплексом, тоді як Деснянське районне управління КП «Благоустрій» (структура КМДА - ред.) винесло припис ліквідувати незаконні малі архітектурні форми на ринку «Лісовий».