UA / RU
Підтримати ZN.ua

Призначено нового в.о. начальника Київського СІЗО

Виконуючим обов'язки начальника Київського СІЗО призначено Павла Голубовського. До цього він виконував обов'язки начальника відділу діяльності слідчих ізоляторів апарату ДПтСУ України.

Виконуючим обов'язки начальника Київського СІЗО, згідно з наказом голови Державної пенітенціарної служби України Олександра Лісіцкова, призначено Павла Голубовського.

Як повідомила прес-служба Держпенітенціарної служби, одночасно Голубовського звільнено від виконання обов'язків начальника відділу діяльності слідчих ізоляторів апарату пенітенціарної служби.

Голубовський, 1975 р.н. - підполковник внутрішньої служби, в органах Державної пенітенціарної служби України з 1996 року.

Пшонка доручив перевірити СІЗО по всій країні

Як повідомлялося, журналіст Костянтин Усов зняв сюжет з приводу порушень конституційних прав громадян, які знаходяться в Лук'янівському СІЗО, сюжет був показаний у телепрограмі «Знак оклику» на телеканалі TВi.

Пізніше народний депутат від НУ-НС, голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець повідомив, що прокуратура Києва збирається порушити кримінальну справу проти автора журналістського розслідування «Тюрма № 1» Усова. «Журналісту Усову вже зараз загрожують. Крім того, я знаю, що найближчим часом проти нього буде порушено київською прокуратурою кримінальну справу», - сказав депутат.

У прокуратурі цю інформацію спростували.

У свою чергу президент Віктор Янукович запропонував генеральному прокурору організувати перевірку в Лук'янівському СІЗО.

Держпенітенціарна служба тимчасово усунула від виконання обов'язків керівника Лук'янівського СІЗО Євгенія Домбровського на час проведення перевірки щодо фактів зловживань в ізоляторі. !zn

Читайте також:

Керівника Лук'янівського СІЗО відсторонили від посади

Лук'янівське СІЗО ремонтують «заднім числом»

Проти журналіста, який показав Лук'янівське СІЗО, збираються порушити кримінальну справу, - Стець

Колишні ув'язнені назвали «показухою» демонстрацію «комфортних умов» у Качанівській колонії (відео)