UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пастор Аделаджа викачує з прихожан гроші на "чудову країну Ісусленд" (відео)

Пастор, підозрюваний у причетності до фінансової піраміди, не сидить склавши руки - Аделаджа збирає з послідовників по 100 доларів на будівництво "Ісусленду". "500 людей нам потрібно: 100 доларів, або по 1000 гривень. Чи є народ Божий?", - закликає пастор прихожан.

Пастор Сандей Аделаджа, який знаходиться під слідством за обвинуваченням у фінансових махінаціях, продовжує збирати гроші з парафіян своєї церкви.

Про це йдеться в сюжеті програми "Гроші", журналіст якої побував на служінні в Посольстві Божому 1 липня.

Під час служби Аделаджа умовляв прихожан здати по 100 доларів, або по 1000 гривень. «Ці гроші ми зберемо. 500 людей нам потрібно: 100 доларів, або по 1000 гривень. Чи є народ Божий?», - закликав він.

«Як люди їздять у "Діснейленд" у нас буде "Джізисленд" (Ісусленд). Це дивовижна країна, яка буде явлена в Україні. Так як їдуть у Париж, там стоять черги, так у нас будуть стояти черги щоб потрапити на служіння. Тут буде все: банки, кав'ярні, ну все, все, все. Це буде дивовижна країна. Бог говорить: "Я хочу показати цей зразок мого царства», - говорить помічниця пастора зі сцени.

У приміщенні стоять урни для пожертвувань, люди підходять до них і опускають гроші в спеціальні щілини. Ті парафіяни, які вирішили здати по 100 доларів, виходили до сцени. «Якщо ви встали і хочете нам допомогти цими 100 доларами або тисячею, підійдіть до мене. Це наші герої! Країна повинна знати своїх героїв!», - сказав Аделаджа.

Після цього він закликав тих, хто зробив пожертву, записати свої контакти. «Не йдіть, не записавшись. Телефон - сума, телефон - сума», - сказав пастор.

Але на цьому збір грошей не закінчується. Для тих, хто не може дати відразу необхідні 100 доларів, передбачені менші ящики для пожертвувань, які проносять між рядами прихожан.

//www.youtube.com/v/kgH9aoJ3T8A?version=3&feature=player_detailpage

Нагадаємо, проти пастора Сандея Аделаджі ще в 2008 році було порушено кримінальну справу. Правоохоронці підозрюють, що пастор причетний до фінансової піраміди King's Capital.

У Києві та регіонах існувала розгалужена система філій King's Capital, які відкривалися виключно при церкві пастора Аделаджі «Посольство Боже». На відеозаписах, що потрапили в розпорядження слідства, видно, як сам духовний лідер Аделаджа настійно рекомендує пастві закладати свої квартири і нести гроші в КК. В результаті вкладники залишилися без понад 100 тисяч гривень, обмануто було тисячі людей.

Сам Сандей Аделаджа наполягає на своїй невинності і готовий доводити її в суді. !zn

Читайте також:

Генпрокуратура заборонила Аделаджі залишати межі України

Томенко: МВС фіксує порушення закону в політичній діяльності Аделаджі

Аделаджа закликав парафіян йти в політику