UA / RU
Підтримати ZN.ua

The New York Times назвала Київ «новим Константинополем»

Одна із найвпливовіших американських газет The New York Times написала про Київ, що «після сімдесяти років радянського панування столиця України перетворилася на одне з найгарніших і найактивніших європейських міст 21 сторіччя». А дніпровські пляжі порівняли з пляжами на Міссісіпі.

Одна із найвпливовіших американських газет «Нью-Йорк Таймс» присвятила велику публікацію Києву. Столицю України назвали одним з найгарніших міст Європи, яке може претендувати на призове місце – якщо не у футбольному чемпіонаті, то принаймні за багатьма іншими чинниками.

Публікація в The New York Times читається, як справжній панегірик великому місту. Газета зазначає, що «після сімдесяти років радянського панування столиця України перетворилася на одне з найгарніших і найактивніших європейських міст 21 сторіччя». Стаття рясніє епітетами з префіксом «най». Журналіст з похвалою згадує «нову генерацію ресторанних шеф-кухарів із їхнім інноваційним підходом до української кухні». Автор репортажу Фінн Олаф-Джонс ділиться своїми враженнями від Києва.

«Місто виглядає так, ніби його розмальовували, як українське пасхальне яйце: яскравого кольору будинки, золоті (церковні) бані на пагорбах над Дніпром. Та й самі кияни – вони енергійний народ з великим почуттям гумору і безмежним прагненням розваг», – стверджує журналіст. Автор назвала Київ новим Константинополем.

Розваг, очевидно, прагнуть не лише кияни, а й також європейський і російський «бомонд», модний натовп, для якого Київ став, за визначенням «Нью-Йорк Таймс», «магнітом на вікенди». Ці люди заповнюють бари, що ніколи не закриваються, і нічні клуби. Окремий розділ присвячено дніпровським пляжам, які порівнюють з пляжами на Міссісіпі, та красі Труханового острова. !zn

Читайте також:

Німецька преса у захваті від Львова - «Сплячої Красуні Сходу»

Кавалер Ордена Британської імперії вибачилася перед Україною від імені всієї Британії

У день фіналу Євро-2012 в Києві очікують до 500 тисяч туристів

Євро-2012 б’є рекорди відвідуваності

Москва увійшла до п’ятірки найдорожчих міст світу