UA / RU
Підтримати ZN.ua

НКРЕ не мала права встановлювати нові тарифи на послуги ЖКГ

Національна комісія регулювання електроенергетики України з 1 січня цього року вже не мала права встановлювати нові тарифи на житлово-комунальні послуги. Ця функція з початку року повинна була перейти новому органу - Національній комісії регулювання ринку комунальних послуг України. Але, незважаючи на відповідний прийнятий закон (№2409 від 09.07.2010р.), цей орган так і не був створений.

Про це в ефірі «Радіо Свобода» заявив народний депутат України (НУНС), член парламентського комітету з питань будівництва, містобудування і ЖКГ Віктор Матчук.

«Цей орган мав би бути створений до 1 січня, але цього не було зроблено. Тому зараз є певний вакуум у цьому питанні, і не дивлячись на таку ситуацію, тарифи все одно збільшуються. І збільшуються вони не органами місцевого самоврядування, а в Києві», цитує слова Матчука його прес-служба.

Нагадаємо, 20 січня, на засіданні Національної комісії з регулювання електроенергетики (НКРЕ) прийнято рішення про підвищення тарифів на водопостачання і водовідведення для Київводоканалу.


13 січня Національна комісія з регулювання електроенергетики (НКРЕ) з 1 лютого 2011 підвищила на 30% вартість електроенергії для населення, що споживає на місяць понад 150 кВт.год, підвищені тарифи будуть діяти на обсяги електроенергії, яке населення споживає понад встановлену норму.