UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАТО перестане бомбити Лівію за рішенням ООН

НАТО готова припинити здійснення військової операції та забезпечення режиму безполітної зони над Лівією, як тільки ООН ухвалить відповідне рішення. Про це заявило журналістам джерело у північноатлантичному альянсі.

"Ми повторюємо на кожному щотижневому брифінгу щодо Лівії, і не далі як вчора заявили про це знову, що виконуємо резолюцію РБ ООН. Як тільки ООН ухвалить відповідне рішення, ми, за погодженням з організацією, буде готові зупинити військову операцію, в рамки якої входить та забезпечення безполітної зони", - сказало джерело.

Нагадаємо, сам Муамар Каддафі вчора заявив по радіо міста Бені-Валід, яке продовжує залишатися під контролем вірних йому військ, що знаходиться у Лівії. У своєму виступі М.Каддафі, який зник з поля зору після взяття Тріполі лівійськими повстанцями, заявив, що очікує мученицької смерті (шахади) у своєму протиборстві з «Заходом і його нікчемними агентами». Звертаючись до своїх прихильників, що ведуть бої з лівійськими повстанцями у містах Бені-Валід і Сирт, М.Каддафі сказав, що він перебуває з ними «на полі бою, а не у Венесуелі або Нігері», як стверджують його вороги.