UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Ельбрусі загинула українська альпіністка, пошуки ще одного українця тривають

Через погодні умови пошуки українського альпініста значно ускладнено. Пошукові заходи ведуть понад 20 рятувальників.

Російські рятувальники на Ельбрусі виявили тіло зниклої 2 березня української альпіністки Марії Хітрікової. 21-річна дівчина загинула через обмороження. На горі залишається 40-річний Денис Лісов з Києва, рятувальна служба продовжує його пошуки.

«Поки на Ельбрусі видимість нульова, сильний вітер, тому погода не дозволяє використовувати вертоліт», - повідомив оперативний черговий Ельбруської високогірної пошуково-рятувальної служби. Він також додав, що пошук веде 21 рятувальник.

Одного зі зниклих альпіністів, Романа Куцого, знайшли увечері 3 березня на висоті 4100 метрів над рівнем моря. Куцого госпіталізовано до районної лікарні в місті Тирниауз з забоями, незначними обмороженнями, ознаками гірської хвороби, виснаження від голоду і холоду.

Альпініст розповів, що у зв'язці спускатися було важко, і вони з Лісовим йшли поодинці. Куций повідомив, що зірвався зі стежки приблизно над Льодовою базою, але потім його на щастя затримала у котловані сніжна «подушка». Отримана від нього інформація дозволила рятувальникам значно звузити район пошуку.

Нагадаємо, 2 березня на Ельбрусі було втрачено зв'язок з трьома українськими альпіністами, які заблукали. У сходженні на найвищу вершину Європи (5642 м) брали участь 2 українські групи загальною чисельністю 11 осіб. При спуску різко погіршилася погода. На висоті приблизно на 3,8 тисячі метрів помітили відсутність двох спортсменів з харківської групи - Романа Куцого і Дениса Лісова. Керівник Дніпропетровської групи Марія Хітрікова залишилася їх чекати, інші спустилися по допомогу. !zn

Читайте також:

Двоє українських альпіністів загинули, зірвавшись з гори у Північній Осетії

Врятовано заблокованих на горі Монблан українських альпіністів