UA / RU
Підтримати ZN.ua

На борту лайнера Concordia було 30 українців

Близько 30 громадян України, за попередніми даними, перебуває на борту круїзного лайнера Costa Concordia, що сів на мілину біля західних берегів Італії. Ніхто з них не постраждав, повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дікусаров.

«За попередньою інформацією, отриманою від посольства України в Італії, на борту цього лайнера перебуває близько 30 громадян України. Наразі інформація про їх статус і точну кількість уточнюється. Відомо, що вони не постраждали», - розповів О.Дікусаров.

За його словами, посольство України в Італії відпрацьовує питання подальшого розміщення цих громадян у готелі та тримає це питання на контролі.

Як повідомлялося, круїзний лайнер Costa Concordia, що сів на мілину в суботу біля західних берегів Італії, вже на три чверті пішов під воду і продовжує швидко тонути.

Згідно з останніми даними, загинуло вісім людей. Тіла трьох були витягнуті з моря. На борту судна ще залишається до 50 людей. Останніх пасажирів і членів команди, що знаходяться на борту, евакуюють на вертольотах.