UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС України вирішив «помститися» США за підвищення цін на візи

США піднімають вартість оформлення віз, Україна планує відповісти тим же, повідомляють у Міністерстві закордонних справ.

Міністерство закордонних справ України опрацьовує питання щодо збільшення плати за оформлення віз громадянам США.

Керівник прес-служби МЗС Олександр Дікусаров нагадав, що з 13 квітня цього року державний департамент США збільшив оплату за обробку заяв на оформлення неімміграційних віз іноземним громадянам всіх держав з візовим режимом в'їзду до США, включаючи Україну, через невідповідність вартості цих віз фактичним витратам на їхнє оформлення.

Мова йде про збільшення відповідних ставок консульського збору з $140 до $160 і з $150 до $190 залежно від типу неімміграційної візи.

У той же час, нагадав Дікусаров, оплата за оформлення окремих категорій імміграційних віз зменшиться.

За словами пана Дікусарова, у зв'язку з цим Міністерством закордонних справ України зараз опрацьовуються питання щодо внесення відповідних змін до діючих тарифів консульського збору за оформлення віз громадянам США, з урахуванням принципу взаємності, передбаченого правилами оформлення віз для в'їзду в Україну та транзитного проїзду через її територію, затвердженими постановою Кабінету міністрів від 1 червня 2011 року. !zn

Читайте також:

Посольство США рекомендує українцям готувати взимку візу на літо

Посольство США частково скасувало візові співбесіди

Поляки будуть видавати українцям шенгенські візи за квитками на футбол