UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС просить українців утриматися від поїздок до Лівії

Міністерство закордонних справ (МЗС) України рекомендує українцям утриматися від поїздок до Лівії. Про це заявив директор Департаменту інформаційної політики відомства Олег Волошин.

«У зв'язку з дестабілізацією суспільно-політичної ситуації у Лівійській Арабській Джамахірії Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до цієї країни», - сказав він.

Волошин зазначив, що голова МЗС України Костянтин Грищенко доручив посольству України у Лівії розробити механізми та шляхи евакуації українців, які знаходяться на території цієї держави. Окрім цього міністр зв'язався по телефону зі своїми колегами з Італії, Туреччини і Росії з питання можливої взаємодії у рамках майбутніх заходів з евакуації українських громадян з Лівії.

Нагадаємо, кількість загиблих у результаті масових заворушень в Лівії за останню добу склала не менше 100 осіб.

У неділю, 20 лютого, заворушення перекинулися зі сходу країни на столицю - Тріполі.

Син Каддафі Сейф аль-Іслам у своєму телезверненні заявив, що протестуючі захопили кілька військових баз і зброю, і країна знаходиться на межі громадянської війни. За словами сина лівійського лідера, парламент сьогодні повинен зібратися, щоб обговорити необхідні реформи. У той же час, він підкреслив, що режим буде захищатися «до останнього».

У Тріполі у ніч з 20 на 21 лютого велика група озброєних людей напала на іноземних будівельників, які працювали на одному з об'єктів. Напад було відбито, постраждали близько 15 робітників із Бангладеш і 3 громадяни Південної Кореї.

За матеріалами Інтерфакс-Україна