UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мін'юст створив "гарячу лінію" безкоштовної правової допомоги для затриманих

На лінію юридичної допомоги або на адресу електронної пошти відповідних центрів можна буде передавати інформацію про необхідність залучення захисника для затриманих.

З 1 січня в Україні створений єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги, за яким можна передати інформацію про затримання осіб та необхідність залучення захисника.

Як повідомила прес-служба Мін'юсту, лінія юридичної допомоги працює за номером 0-800-213103.

Дзвінок на цей номер є безкоштовним для абонентів фіксованої лінії зв'язку, а для абонентів мобільного зв'язку вартість дзвінка визначається тарифами оператора. При цьому дзвінки неможливо здійснити з таксофонів або з-за кордону.

Крім того, повідомлення про випадки затримання осіб можна передати на адреси електронної пошти центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Перелік та адреси центрів наводяться на офіційному сайті Мін'юсту.

Нагадаємо, 1 січня в Україні набув чинності закон «Про безоплатну правову допомогу».
Згідно з ним, якщо участь захисника є обов'язковою, то обвинуваченому, підозрюваному або підсудному правова допомога надаватиметься за рахунок державного бюджету.

Крім того, міліція буде інформувати Центр з надання вторинної безоплатної правової допомоги про кожний факт затримання, арешту, взяття під варту, крім випадків, якщо особа захищає себе особисто або за допомогою захисника. !zn

Читайте також:

Через паніку зі «скасуванням» БТІ, нові правила держреєстрації нерухомості будуть роз’яснювати на «гарячій лінії»

З 1 січня 2013 року наберуть чинності положення двох кодексів, 52 законів, 36 актів Кабміну та одного указу президента

Затримані на 3 доби чекатимуть на безкоштовну правову допомогу місяць - закон