UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мінприроди обіцяє, що цього року повінь не перетвориться на катастрофу

Міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський запевняє, що повінь цього року не спричинить екологічних катастроф. Він заявив під час ознайомлення з роботою гідроспоруд на Київській ГЕС, повідомляє прес-служба відомства.


Міністр провів нараду з питань якості підготовки та проведення робіт щодо недопущення екологічних проблем, які пов'язані з повінню та паводками.
«Не буде ніяких екологічних катастроф, які ми бачили в минулому році, коли лід тиснув рибу. Ми зробили все для того, щоб у цьому році все пройшло нормально», - заявив М. Злочевський. За його словами, цьому сприяють також і природні умови.
Також з метою своєчасного здійснення заходів щодо пропуску повені в поточному році наказом Держводагентства затверджено план дій з підготовки і пропуску льодоходу, повені та паводків у 2011 році.
Крім того, як повідомляє прес-служба, обсяг повені у створі Києва очікується нижче норми - в середньому 21,5 кубометра (норма 26,5 кубометра). Очікуваний період формування і проходження повені біля Києва - третя декада березня - третя декада червня.
Об'єм бічного припливу в дніпровських водосховищах прогнозується в межах: у Кременчуцькому - 0,5-1,0 кубометра (норма 1,4 кубометра); в Дніпродзержинському - 0,6 - 1,2 кубометра (норма 1,5 кубометра); в Дніпровському - 0,4 - 0,8 кубометра (норма 0,63 кубометра).
Проходження максимумів водопілля ймовірно в терміни, близькі і пізніше середніх багаторічних. Зокрема, найвищі рівні і максимальні повені очікуються: на р. Прип'ять (на ділянці Мозир - Чорнобиль) 12-20 квітня, на р.Десна (на ділянці Морівськ - Літки) 5-15 травня, на р. Дніпро (біля м. Києва) 20-30 квітня.
За матеріалами УНІАН