UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міліція знайшла докази, що смерть Мазурка була самогубством

Експертиза виявила сліди пороху на руках трупа, знайденого у Сирецькому парку. Як передбачається, загиблий - вбивця охоронців в ТРЦ "Караван".

На правій руці трупа чоловіка, знайденого у Сирецькому парку Києва, який, імовірно, є Ярославом Мазурком - підозрюваним у вбивстві трьох охоронців ТРЦ «Караван» - були виявлені сліди бездимного пороху.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на київський главк міліції.

У міліції розповіли журналістам, що виявлені речовини підтверджують версію про те, що смерть чоловіка настала саме на тому місці, де був знайдений його труп.

- МВС: Відбитки пальців Мазурка і «караванського стрільця» збіглися

Експерти спростовують «дозвільні домисли, що смерть потерпілого настала при втручанні третіх осіб і його тіло пізніше було перенесено на місце виявлення», цитує агентство.

Також у київському главку міліції у черговий раз закликали осіб, що не мають стосунку до криміналістикиі, відповідно, не мають необхідної компетенції, утриматися від будь-яких припущень.

При цьому у міліції нагадали, що у Кримінальному кодексі України існує стаття, яка передбачає кримінальне покарання за втручання або вплив на розслідування кримінального злочину.

Як підкреслили у міліції, місце, де було знайдено тіло, протягом декількох годин ретельно оглядалося експертними службами.

І експерти в результаті первинного огляду прийшли до попереднього ув'язнення, що можна з великою мірою впевненості припустити, що причиною смерті стало самогубство.

Нагадаємо, 26 вересня чоловік розстріляв у столичному ТРЦ «Караван» чотирьох охоронців, троє з яких померли.

5 жовтня у МВС повідомили, що вбивцею охоронців є уродженець Львівської області 1974 року народження Ярослав Мазурок. Він був оголошений у міжнародний розшук.

7 листопада у Києві виявили мертвим чоловіка, схожого на Мазурка. При ньому був знайдений паспорт, виданий на його ім'я. За даними міліції, причиною смерті стало вогнепальне поранення в область скроні.

8 листопада МВС повідомило, що відбитки пальців рук загиблого ідентичні слідах пальців рук, вилучених при огляді місця вбивства у «Каравані». !zn

Читайте також:

У МВС пообіцяли зробити експертизу ДНК Мазурка через два дні

У Києві знайдено мертвим «караванського стрільця»

В опозиції вважають пошуки «караванського» стрільця передвиборчим «реаліті-шоу»

Вбивство у ТРЦ «Караван» могло бути «спектаклем» приватних охоронних фірм

Адвокат дружини Мазурка запевнив, що експертизу ДНК неможливо зробити за кілька днів