UA / RU
Підтримати ZN.ua

Матір Оксани Макар розповіла, куди витратить мільйон

Мама Оксани Макар витратить гроші, які перераховували для її дочки на пам'ятник, а також перерахує гроші на лікування Олександри Попової, яка стала жертвою насильства сина депутата Черкаської обласної ради та ще чотирьох молодих людей.

Мама Оксани Макар, яка померла 29 березня в опіковому центрі міста Донецьк через сильну кровотечу з легень, розповіла куди витратить гроші, які добровольці перераховували на лікування.

«Зараз всі хвилюються про гроші, які люди жертвували на лікування Оксани (на її рахунок переказали близько мільйона гривень). Не хвилюйтесь. Я куплю Оксані найкрасивіший пам'ятник. Ще передам гроші на лікування Олександри Попової (дівчину у той же самий вечір 10 березня побили у Миколаєві. Вона досі знаходиться в комі з численними травмами)», - цитує її слова газета «Сегодня».

Тетяна Суровицька вже купила труну і весільну сукню, в якій будуть ховати її дочку. «Ці нелюди Оксані просто не дали шансу вийти заміж, - стримуючи сльози говорить Тетяна. - Люди на вулиці плакали, коли бачили мене... Вона неправильно зробила, вона не повинна була вмирати! Їй же залишилося зовсім трохи, аби видертися».

Щоб купити труну, Тетяну супроводжував медик з опікового центру, бо лікарі турбувалися за стан жінки. Але, як сказала сама жінка, вона не потребує медичної допомоги: «Я до суїцидів не схильна. А за свою дочку помщуся! Ця мета у мене стоїть з першої секунди, коли дізналася про те, що нелюди зробили з донькою. А після її смерті тим більше!», - сказала вона.

Оксану поховають у суботу в рідному селищі Луч Миколаївської області. Мама загиблої каже, що двері будуть відчинені для всіх, хто переживав за Оксану і хоче з нею попрощатися. «Мені говорили, що люди з усіх областей України купують вже квитки, щоб приїхати на похорон дочки», - розповіла вона.

Як повідомлялося, 10 березня у Миколаєві троє чоловіків заманили у квартиру 18-річну Макар і зґвалтували, після чого з метою приховати сліди злочину спробували її спалити. Постраждала з опіками 55% тіла була госпіталізована у центр термічної травматології у вкрай важкому стані. 16 березня Макар переправили до Донецького опікового центру. Сьогодні, 29 березня, дівчина померла. !zn

Читайте також:

Миколаївським
ґвалтівникам через смерть Оксани Макар загрожує довічне ув'язнення

Медики боролися за життя Оксани Макар 40 хвилин після зупинки серця

МВС виступило за посилення відповідальності за зґвалтування